Despre “Nu e moft”

De : | 0 Comments | On : January 13, 2014 | Categorie : Deserturi clasice

Nimic nu se compară cu satisfacţia unui lucru făcut de mainile tale, din ingrediente simple care devin dulci, pufoase, vanilate, ciocolătoase sau caramelizate.
La fel cum nimic nu se compară cu mulţumirea sufletească, când magia, pe care tocmai ai făcut-o, aduce atâta bucurie cuiva.

Da, e magic! E ceea ce mulţi dintre noi au pierdut in faţa opţiunilor “de-a gata”. Să faci o prăjitură “acasă” a căpătat ceva aproape nostalgic, tot mai desprins din altă lume: “cum făcea mama sau bunica”, iar “autorul” ei pare deţinătorul vreunui mare secret…

De fapt, lucrurile sunt simple. Ai nevoie de ingrediente bune: unt cu peste 80% grăsime, ciocolată bună, smântână pentru frişcă d-aia adevărată, din lapte de vacă, ouă proaspete, făină bună… şi de “o” stare sufletească, pentru că masura în care laşi o bucaţică din sufletul tău în ceea ce faci – în bucătărie şi nu numai – dar mai ales aici… se vede.

Şi ca în orice început, şi atunci când te apuci de copt ceva, e frumos şi te cuprinde, în aceeaşi măsură, entuziasmul şi teama. Acelaşi lucru am simţit în timpul unui curs de bucătar.Trebuia să fac un tort pentru cineva drag. M-am gândit la prăjiturile pe care le făceam în copilărie şi că nu poate fi greu… Ei bine, nu mi-a ieşit. Şi am înţeles că “bucătăria”, în sensul ei larg, nu se leagă musai cu deserturile care necesită mai multă atenţie la detalii.

Mai mult, m-a fascinat provocarea pe care o aduce cu sine un desert: de la combinarea şi echilibrarea texturilor şi aromelor, la decor şi prezentare. Este un joc de gust, formă şi culoare- toate în armonie. La fel de incitantă este şi provocarea personală: foarte multe lucruri pe care încerc să le învăţ singură, “examenul” pe care-l dau cu fiecare desert nou, recompensat cu satisfacţie şi bucurie.

Pasiunea pentru deserturi nu e un moft, e lucrul care poate mă defineşte, iar timpul petrecut în propria bucătărie e un timp al fericirii, pentru că ştiu că, la sfârşit, îl pot împărtăşi cu ceilalţi.
“Nu e moft” e un loc frumos al sufletului meu, un loc în care pariul cu mine însămi începe să prindă contur. Dovada: majoritatea reţetelor postate sunt la prima încercare.
Din fiecare preparat învăţ câte ceva – şi sper să folosească şi altora.

Putem să împărtăşim şi experienţe, aşa că vă invit cu drag, aici sau pe pagina de Facebook Nu e moft
E magie!

Post A Comment