Blat krantz (cu unt)

2014-01-28

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Timp de preparare : 15m

    Am folosit varianta aceasta de blat pentru tortul girafă.

    DSCN4919
    Blatul krantz este singurul blat cu unt, din cofetaria românească. Se foloseşte, de obicei, în combinaţii cu creme aparel (creme de lapte, fierte, cu adaos de unt).

    Mai jos, reţeta de bază, “ca la carte”, pentru un blat cu diametru de 20 cm.

     

    Ingredientele folosite

    • 5 ouă
    • 68 g zahăr
    • 75 g făină
    • 52 g unt topit şi răcit
    • coajă rasă (de la o jumătate de lămâie)

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Gălbenuşurile se spumează cu o treime din cantitatea de zahăr. DSCN4905

    Pasul 2

    Separat, albuşurile se bat cu restul cantităţii de zahăr. DSCN4902

    Pasul 3

    După ce le-am bătut foarte bine, am combinat albuşurile şi gălbenuşurile. DSCN4906

    Pasul 4

    Alternativ, se încorporează treptat, făina, câte puţin şi se adaugă untul. La sfârşit, am adăugat şi coaja de lămâie. Se amestecă cu o paletă sau foarte uşor, cu telul, de jos în sus. DSCN4908

    Pasul 5

    Blatul se coace in cuptorul preîncălzit, la 180 grade, în jur de 35 minute, într-o tavă sau cerc reglabil tabetat cu hărtie de copt sau unt şi făină. blat unt

    Etichete:

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (5 / 5)

    5 5 7
    Rate this recipe

    7 people rated this recipe