E musai să faci… Căsuţa din turtă dulce

2013-12-11
    • Timp de preparare : 60m

    Reţeta e inspirată din revista Good Food şi uşor modificată.
    Iată versiunea mea! DSC00225

    Ingredientele folosite

    • 675 g făină
    • 50 g făină de ovăz
    • 300 g zahăr brun
    • 150 g miere
    • 3 ouă
    • 1 lingură condimente prăjituri (scorţişoară, cuişoare,nucşoară etc)
    • 1 lingură bicarbonat
    • royal icing pentru decor
    • un vârf de sare

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Jumătate din cantitatea de făină se amestecă cu untul tăiat culeţe până nu rămân cocoloaşe de unt. DSCN4539

    Pasul 2

    Restul ingredientelor uscate (făina rămasă, zahărul, condimente, bicarbonatul şi un vârf de sare) se amestecă separat. DSCN4541

    Pasul 3

    Cele două amestecuri se unesc într-un vas mai mare. Se adaugă ouăle bătute cu mierea. Se frământă aluatul obţinut până devine fin. DSCN4542 DSCN4546

    Pasul 4

    Aluatul se ruleaza pe o foaie de copt si se decupează pereţii căsuţei cu un şablon. Se coace in cuptorul incins, la 200 grade C, 8-10 min. DSCN4547

    Pasul 5

    Cat se răcesc pereţii de turtă dulce, se pregateşte royal icing-ul: un albuş batut cu 250 g zahăr pudră, cernut, si o lingură zeama de lămâie.

    Pasul 6

    Se şpriţează glazura de-a lungul peretilor si se asamblează pereţii laterali. Se lasă să se usuce câteva ore, înainte de a monta acoperişul.

    Pasul 7

    Se foloseşte glazura rămasă pentru a decora casuţa.

    Etichete:

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (4.7 / 5)

    4.7 5 7
    Rate this recipe

    7 people rated this recipe

    Related Recipes:
    • 10246848_757896460908612_9154241552843032605_n

      Tort Monster High

    • 10153711_631924113549153_7132032201005524563_n

      Cozonacul “Boieraş”