Cheesecake cu lămâie

2014-01-14
    • Timp de preparare : 1:30 h

    Ingredientele folosite

    • CRUSTĂ/BLAT
    • 135 g unt topit
    • 350 g biscuiţi digestivi
    • 50 g zahăr
    • UMPLUTURĂ/CREMA
    • 550 g cremă de brânză
    • 5 ouă
    • 150 g zahăr
    • coajă rasă de la o lămâie
    • sucul a două lămâi
    • 2 linguri de făină

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu 50 g zahăr şi cu untul topit. Tava se unge cu putin unt, iar compoziţia obţinuta se presează pe fundul şi pe pereţii tăvii. coaja

    Pasul 2

    Crusta se lasă la rece, în frigider, până se prepară crema. acoperita

    Pasul 3

    Crema de brânză se bate la mixer până se inmoaie. Se adaugă zahărul, sucul de lămâie, coaja de lămâie, şi alternativ, câte un ou. La sfârşit, se adaugă făina. Faina se incoporeaza amestecandu-se cu o paleta, de jos in sus. ingrediente crema

    Pasul 4

    Umplutura se toarnă peste crustă şi se coace în cuptorul încins, la foc mic, aproximativ 45-50 minute. inainte de cuptor featured image

    Pasul 5

    NOTA: am folosit o tava speciala, nu a fost nevoie sa fie tapetata. o tava obisnuita necesita hartie de copt. va sugerez sa folositi una cu fund detasabil.

    Etichete:

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (4.9 / 5)

    4.9 5 8
    Rate this recipe

    8 people rated this recipe