Cornuleţe de post, cu nucă şi piure de castane

2014-03-12

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Timp de preparare : 0m

    Ingredientele folosite

    • 150 ml ulei
    • 100 ml borş de casă
    • 25 g drojdie proaspătă
    • un praf de sare
    • 20 g zahăr
    • un zahăr vanilat
    • 350-400 g făină
    • coajă rasă de la o lămâie
    • un borcan de piure de castane
    • 60 g nucă măcinată
    • 3-4 linguri gem caise
    • zahăr pudră pentru decor

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Drojdia se amestecă cu sarea şi zahărul până devine lichidă. DSCN5052

    Pasul 2

    Ingredientele lichide - drojdia, borşul, uleiul - se amestecă împreună cu coaja de lămâie. DSCN5056

    Pasul 3

    Se adaugă făina şi se frământă un aluat fraged. DSCN5059

    Pasul 4

    Aluatul se lasă la dospit 30 de minute.

    Pasul 5

    CREMA: am amestecat un borcan de piure de castane (cumpărat), cu 3-4 linguri de gem de caise si nucă măcinată. dd

    Pasul 6

    Aluatul se întinde în foi rotunde. Fiecare foaie se unge cu un strat subţire de compoziţie, se taie în triunghiuri care se rulează dinspre bază, spre vârf. DSCN5064

    Pasul 7

    Cornuletele se coc la foc potrivit în jur de 25-30 minute.

    Tip de reteta: Etichete: Ingrediente:, ,

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (5 / 5)

    5 5 5
    Rate this recipe

    5 people rated this recipe

    Related Recipes:
    • rosii 2

      E musai să faci… Prăjitură cu suc de rosii şi mere