“Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”

2014-04-25

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Portii : 6
    • Timp de preparare : 40m

    Aţi văzut “The Grand Budapest Hotel”?

    “Courtesan au Chocolat” e un desert din gogoşele choux a la creme, care alături de personajele simpatice – Gustave H. şi Zero Moustafa – conturează atmosfera vremurilor din The Grand Budapest Hotel. Filmul mi-a plăcut foarte tare şi am fost foarte bucuroasă să găsesc reţeta pe www.buyyfeed.com.

    Nu vă povestesc despre film, ca să nu vă stric distracţia în cazul în care nu l-aţi văzut încă. În schimb, vă pot povesti despre desert. Reţeta o găsiţi şi pe link-ul de mai sus. Eu l-am preparat de două ori,cu mici modificări de fiecare dată, aşa că o să postez varianta care mi-a plăcut mai mult.

    Rezultatul îl puteţi vedea in fotografia de mai jos, “în oglindă” cu imaginea originală, din film :)

    Picture1

     

    Ingredientele folosite

    • ALUAT
    • 125 ml apă
    • 125 ml lapte
    • 100 g unt cu 80% grăsime
    • 1/2 linguriţă sare
    • o lingură rasă de zahăr
    • 150 g făină
    • 4 ouă
    • CREMĂ - Şarlotă de ciocolată
    • 300 ml lapte
    • 4 gălbenuşuri mari
    • 100 g zahăr
    • 3 linguri amidon
    • 200 g ciocolată neagră

    Mod de preparare

    Pasul 1

    ALUATUL

    Pasul 2

    Am pus apa, laptele şi sarea la fiert. Se adaugă untul în bucăţi şi zahărul. photo-1

    Pasul 3

    În momentul în care încep să fiarbă, se retrage de pe flacără şi se varsă făina dintr-o mişcare, frecând energic pasta până se desprinde de pe vas. photo-2 IMG_1002

    Pasul 4

    Se continuă frecarea aluatului până se mai răceşte şi se adaugă, unul câte unul, ouăle întregi. IMG_1003

    Pasul 5

    Am lăsat aluatul să se răcorească. Între timp am făcut crema.

    Pasul 6

    CREMA

    Pasul 7

    Am amestecat gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul, plus un pic de lapte rece. După ce s-a omogenizat, am adăugat şi restul laptelui şi am pus compoziţia la foc mic, amestecând tot timpul. IMG_1009 IMG_1012

    Pasul 8

    După ce s-a întărit şarlota, am adăugat ciocolata şi am dat crema la rece. IMG_1013 IMG_1014

    Pasul 9

    Am pus aluatul in sacul de pasticerie (sac a poche) si am facut rozete din aluat pe care le-am copt la foc potrivt, 25 min. IMG_1017

    Pasul 10

    Când au fost gata, le-am lăsat să se răcească, le-am umplut cu crema de ciocolată şi le-am decorat cu royal icing (albuş amestecat cu 300 g zahăr pudră şi o lingură de apă de trandafiri). 1969388_636274659780765_2705258230224596123_n

    Tip de reteta:, Etichete: Ingrediente:

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (5 / 5)

    5 5 8
    Rate this recipe

    8 people rated this recipe

    Related Recipes:
    • 10817243_752184014856495_1641314655_o

      Prăjitură cu mere şi bezea

    • 10578016_724626394278924_2138587635_n

      Cheesecake cu prune, nuci şi zmeură

    • IMG_1586

      Cheesecake fara zahar, cu afine

    • 10505604_668589363215961_3270104265793737022_n

      E musai să faci… cea mai simplă tartă cu fructe

    • 10477105_664709066937324_625519040_n

      Cupcakes cu cireşe şi nucă de cocos