Desert fără coacere, cu zmeură sau mango

2014-06-20

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Timp de preparare : 0m

    10376905_777467065618218_4190917292082207156_n

    10488981_667345616673669_1613833467_n

    Ingredientele folosite

    • BLAT
    • 120 g nucă
    • 20 g cacao
    • 50 g curmale
    • CREMA ZMEURĂ
    • 50 g zmeură
    • 50 g caju hidratat
    • o lingură unt de cacao
    • vanilie
    • CREMĂ MANGO
    • un fruct mango copt (păstrat 2-3 zile într-un dulap)
    • o lingură unt de cacao
    • o lingură miere

    Mod de preparare

    Pasul 1

    BLAT Nuca se macină (cu ajutorul unei râşniţe sau în blender). În blender, se mixează curmalele; se adaugă şi nuca măcinată, iar la sfârşit se adaugă cacaua. Cand devine omogen, amestecul se împarte în două. Jumătate din compoziţie se presează in 2 inele de bucătărie cu diametru de 10 cm şi se păstrează în congelator până e gata crema.

    Pasul 2

    CREMA DE ZMEURĂ Caju-ul hidratat (caju crud lăsat căteva ore în apă), se mixează în blender, se adaugă zmeura, vanilia şi, ca să se omogenizează totul adăugând o linugură de unt de cacao topit în bain marie.

    Pasul 3

    CREMA MANGO Am mixat, tot în blender, fructul de mango cu o lingură de unt de cacao topit in bain marie şi cu o lingură de miere.

    Pasul 4

    Montare desert - un strat blat - un strat crema (zmeura/mango) - un strat fructe (zmeură) - un strat blat - decor fructe Desertul se lasă o oră în congelator, după care se păstrează în frigider până la servire.

    Etichete: Ingrediente:

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (5 / 5)

    5 5 18
    Rate this recipe

    18 people rated this recipe