E musai să faci… Blat cu nucă şi cacao (var.1)

2014-01-21

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Timp de preparare : 10m

    A ieşit un blat dens şi pufos, care poate fi şi însiropat.

    Singurul minus: prezenţa nucii a rămas destul de discretă.

    Voi mai încerca şi alte variante. Până atunci, iată prima reţetă pentru un blat cu diametru de 24 cm şi înălţime de 7 cm.

    TIPS&TRICKS

    *blatul se scoate din cerc cât încă e fierbinte
    *se presară făină deasupra blatului şi se lasă la răcit întors invers; astfel va fi drept, iar fundul blatului va deveni partea de sus a tortului
    *se taie mai uşor dacă păstraţi blatul la rece, in frigider, acoperit în folie alimentară, aproximativ 30 min.

    Ingredientele folosite

    • 8 ouă
    • 200 g zahăr
    • 150 g făină
    • 30 g cacao
    • 4 linguri nucă măcinată
    • 5 linguriţe ulei
    • 8 linguriţe de apă
    • un praf de sare

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Am separat albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul. albus spuma

    Pasul 2

    Am amestecat gălbenuşurile cu un praf de sare, cu uleiul şi apa, până s-au omogenizat şi le-am adăugat în albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor, de jos, în sus, cu o paletă sau cu un tel. amestec 1

    Pasul 3

    Făina si cacaua cernute se adaugă în ploaie. Aluatul se omogenizează cu mişcări lente, de jos, în sus. amestec 2 ploaie2

    Pasul 4

    La sfârşit, am adăugat nuca. amestec nuca

    Pasul 5

    Blatul se coace în cuptorul încins, la foc mic, într-o tavă sau cerc reglabil, cu diametru de 24 cm, timp de 40-45 minute. blat bun

    Pasul 6

    Nota: am uns cercul si foaia de copt cu foarte puţin ulei.

    Etichete:

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (4.8 / 5)

    4.8 5 4
    Rate this recipe

    4 people rated this recipe