E musai să faci… Cheesecake cu căpşuni

2014-06-13

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Portii : 8
    • Timp de preparare : 40m

    Reţeta este pentru o prăjitură cu diametru de 18 cm (8 porţii).
    Se poate folosi cremă de brânză integrală şi smântână pentru un gust consistent şi savuros, sau brânză slabă, pentru o variantă dietetică.

    Ingredientele folosite

    • BAZĂ CHEESECAKE
    • 200 g biscuiţi digestivi
    • 100 g unt nesărat
    • 500 g cremă de brânză
    • 2 linguri de făină
    • 150 g zahăr
    • extract de vanilie
    • 100 ml smăntână
    • coaja rasă de la o lămâie
    • 3 ouă
    • 500 g căpşuni

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Am zdrobit biscuiţii folosind robotul de bucătărie, însă puteţi obţine acelaşi rezultat şi dacă îi băgaţi într-o pungă şi-i zdrobiţi cu sucitorul. IMG_1278

    Pasul 2

    Am topit untul şi l-am amestecat cu biscuiţii. IMG_1279

    Pasul 3

    Aşezaţi amestecul apăsând cu măna pe fundul tăvii şi coaceţi crusta 5 minute în cuptorul preîncălzit. După care lăsaţi tava să se răcorească. IMG_1280

    Pasul 4

    Am amestecat crema de brânză cu smântâna, zahărul, extractul de vanilie, făina şi ouăle. IMG_1282

    Pasul 5

    Crema se toarnă peste baza de biscuiţi şi se coace aprox 35 minute la foc mic. Prăjitura este gata cănd este legată pe margini şi uşor gelatinoasă în mijloc. IMG_1283

    Pasul 6

    Se lasă la frigider până a doua zi când se poate decora cu fructe. 10423445_660994370642127_1056602672_n

    Etichete: Ingrediente:,

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (5 / 5)

    5 5 9
    Rate this recipe

    9 people rated this recipe