E musai să faci… Cremă de ciocolată (var.1)

2014-01-22

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Timp de preparare : 20m

    Reţeta porneşte de la crema fiartă, de lapte, la care am adăugat frişcă şi ciocolată.
    Dacă folosiţi frişcă naturală, din lapte de vacă, nu mai e nevoie de gelatină.

    Ingredientele folosite

    • 500 ml lapte gras
    • 5 gălbenuşuri
    • 40 g amidon
    • 150 g zahăr
    • 300 g ciocolată (neagră+cu lapte)
    • 250 ml frişcă bătută
    • exctract de vanilie sau o păstaie de vanilie
    • 5 g gelatina hidratata - optional

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Am pornit de la baza pentru crema fiartă: am amestecat gălbenuşurile cu zahărul, amidonul şi laptele rece. Dacă folosiţi păstaie de vanilie, o tăiaţi pe jumătate şi adăugaţi conţinutul în cremă, la fiert. Eu am folosit extract de vanilie, pe care l-am adăugat după ce s-a răcit crema fiartă. ingrediente turnare lapte batere 1

    Pasul 2

    Compoziţia se bate energic, cu telul, până se încorporează tot amidonul şi nu ramân cocoloaşe. Vasul se pune pe foc mic şi se amestecă permanent. Eu folosesc un tel şi bat energic compoziţia, astfel devine pufoasă şi aerată. spuma

    Pasul 3

    După aproximativ 30 minute, se obţine o cremă legată, ca o budincă. crema

    Pasul 4

    Cât încă e fierbinte, se adaugă ciocolata. adaos cioco

    Pasul 5

    Se încorporează cicocolata şi se dă crema la rece, acoperită cu folie alimentară (folia se pune direct peste cremă) crema cu cioco

    Pasul 6

    După ce s-a răcit, se adaugă frişca bătută. cioco cu frisca

    Pasul 7

    Nota: daca alegeti sa puneti gelatina, aceasta se adauga inainte de a amesteca crema fiarta cu frisca.

    Tip de reteta: Etichete: Ingrediente:

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (5 / 5)

    5 5 4
    Rate this recipe

    4 people rated this recipe

    Related Recipes:
    • 10817243_752184014856495_1641314655_o

      Prăjitură cu mere şi bezea

    • 10505604_668589363215961_3270104265793737022_n

      E musai să faci… cea mai simplă tartă cu fructe

    • bright

      “Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”

    • 10153711_631924113549153_7132032201005524563_n

      Cozonacul “Boieraş”

    • 1656097_599074350167463_784444503_n

      E musai să faci… Chec-inel marmorat