E musai să faci… Mousse de lămâie

2014-01-21

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Timp de preparare : 30m

    Am pornit de la lemon curd-ul clasic, în care am adăugat frişcă şi gelatină.

    Reţeta ajunge pentru o porţie de mouse necesară montării unui tort cu diametru de 24 cm.

    TIPS&TRICKS

    *cât e pe foc sau bain marie, crema se bate energic, cu telul, pentru textura pufoasă
    *după ce se ia de pe foc, vasul se acoperă cu folie alimentară (direct peste cremă, pentru a nu face crustă)

    Ingredientele folosite

    • 3 ouă
    • 160 g zahăr
    • 75 ml suc lămâie
    • coaja rasă de la o lămâie
    • 60 g unt - 80% grăsime
    • 300 ml frişcă bătută
    • 5 g gelatină hidratată

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Ouăle se bat cu zahărul, nu foarte mult, cât să se desfacă. oua si yahar

    Pasul 2

    Am adăugat sucul de lămâie şi am continuat amestecarea ingredientelor in bain-marie. pe foc 2

    Pasul 3

    Se amestecă continuu, timp de aproximativ 10 min. Se obţine o cremă pufoasă, nu foarte legată. pe foc final

    Pasul 4

    Cât e încă fierbinte, se adaugă untul tăiat cubuleţe şi coaja de lămâie. coaja lumina

    Pasul 5

    După ce s-a răcit (se acoperă cu folie alimentară direct peste cremă şi se lasă la răcit), am adăugat gelatina hidratată şi dizolvată (se introduce 10 sec la microunde), şi la final, frişca bătută. amestec cu frisca

    Etichete:

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (5 / 5)

    5 5 5
    Rate this recipe

    5 people rated this recipe