Prăjitură cu mere

2014-03-03

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Timp de preparare : 0m

    Ingredientele folosite

    • 3 ouă
    • 300 g zahăr
    • 200 ml lapte
    • 200 ml ulei
    • 1 zahăr vanilat
    • 300 g făină
    • scorţişoară
    • 1 kg mere
    • 1 lămâie
    • 1 plic praf de copt

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Am bătut ouăle spumă, cu zahărul. 1622604_610007772407454_923785561_n

    Pasul 2

    Se adaugă uleiul, câte puţin, până este încorporat în oul bătut. 1796610_610007879074110_1482034349_n

    Pasul 3

    La fel se procedează şi cu laptele, iar la sfârşit, se adaugă şi făina amestecată cu un praf de copt. 1964821_610012735740291_541528379_n

    Pasul 4

    Veţi obţine un aluat subţire, un pic mai gros ca cel de clătite 1964821_610012735740291_541528379_n

    Pasul 5

    Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Eu le-am stropit cu suc de lămâie, ca să nu oxideze. Peste mere am adăugat zahăr vanilat şi scorţişoară. 1897689_610008919074006_960034510_n

    Pasul 6

    Se încălzeşte cuptorul (170 grade). Eu am făcut greşeala să coc prăjitura în cercul de tort şi am pierdut foarte mult din aluat... s-a scurs pe lângă cerc. Vă recomand să folosiţi o tavă tapetată cu unt şi făină. Mai întâi turnaţi aluatul în tava tapetată şi aşezaţi merele deasupra. în timpul coacerii, aluatul va cuprinde merele. 1939767_610013969073501_785389929_n

    Pasul 7

    Nota: voi repeta reteta si nu doar pentru ca n-am avut inspiratia de a o coace intr-o tava potrivită, ci mai ales pentru că, după gust, cred ca va iesi genial cu pere caramelizate. VA URMA

    Etichete: Ingrediente:

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (5 / 5)

    5 5 7
    Rate this recipe

    7 people rated this recipe