E musai să faci… Prăjitură cu suc de rosii şi mere

2013-12-11

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Portii : 25-30
    • Timp de preparare : 60m

    Prăjitura cu mere şi suc de roşii mi-a marcat copilăria şi asta pentru că aşteptam 2-3 zile să se frăgezească…

    Merită încercată. Pentru o prăjitură de post, e foarte gustoasă şi fragedă!

    Ingredientele folosite

    • 350 g suc de rosii
    • 30 linguri ulei
    • 30 linguri zahăr
    • o linguriţă bicarbonat sau amoniac
    • faina cat cuprinde
    • condimente pentru prăjituri
    • mere pentru plăcintă

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Se amestecă sucul de rosii cu mirodeniile, uleiul, zahărul şi linguriţa de bicarbonat, cu un tel. DSCN4582 DSCN4591 DSCN4596

    Pasul 2

    În amestecul lichid se adaugă făină până se obţine un aluat tare. DSCN4603

    Pasul 3

    Aluatul se împarte in 3. Fiecare porţie se intinde cu merdeneaua pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, acoperită cu hârtie de copt şi se coace la foc mic 7 minute. (foaia trebuie să aibă o grosime de 5-7 mm) DSCN4605

    Pasul 4

    Separat, se pregăteşte compoziţia de mere: merele date prin răzătoarea mare, se călesc cu zahăr şi scorţişoară, la foc mic, 15-20 min.

    Pasul 5

    După ce se răcesc si foile si compoziţia de mere, se montează prăjitura: o foaie + o treime din mere. DSCN4608 DSCN4610

    Pasul 6

    Prăjitura se acoperă cu o folie alimentară şi se pune o greutate (un tocător din lemn, de exemplu), încât să ajute foile să stea cât mai lipite de mere. Are nevoie de 2-3 zile ca să devină fragedă.

    Tip de reteta: Etichete:, , ,

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (5 / 5)

    5 5 3
    Rate this recipe

    3 people rated this recipe

    Related Recipes:
    • 2

      Cornuleţe de post, cu nucă şi piure de castane