Prăjitura “Televizor”

2014-06-02

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Timp de preparare : 30m

    Prăjitura mea preferată. Atât! :)

     

    OBS: Crema de vanilie porneste de la crema de bază postată AICI.

    Ingredientele folosite

    • FOI CU CACAO
    • 150 g zahăr
    • 50 g unt
    • 1 ou
    • 1 lingură amoniac + zeamă lămâie
    • 1 lingură cacao
    • 5 linguri lapte
    • 250 - 300 g făină
    • PANDISPAN
    • 4 ouă
    • 4 linguri de apă
    • 8 linguri de zahăr
    • 8 linguri făină
    • un praf de copt
    • CREMA
    • 500 ml lapte
    • 4 ouă
    • 4 linguri amidon
    • 200 g zahăr
    • 200 g unt
    • păstaie vanilie sau extract de vanilie
    • GLAZURĂ
    • 200 ml smântână pentru frişcă
    • 200 ciocolata
    • 20 g unt

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Pentru foile cu cacao: se bate oul cu zahărul; se adaugă untul, cacaua, laptele, amoniacul stins cu zeama de lămâie şi, la sfârşit, făina. DSCN5154

    Pasul 2

    Am frământat până am pbţinut un aluat mai tare, pe care l-am împărţit în două. Foile se coc pe dosul unei tăvi obişnuite, tapetată cu hârtie de copt. DSCN5155

    Pasul 3

    Nu uitaţi să înţepaţi foaile cu furculiţa, altfel se vor coace cu denivelări. Se lasă la cuptor aproximatix 15 min DSCN5158

    Pasul 4

    Foaia galbenă se prepară ca orice pandişpan obişnuit, la care se adaugă apă: ouăle se bat cu zahărul, se adaugă apa şi, la sfârşit, făina amestecată cu praful de copt.

    Pasul 5

    Crema de vanilie porneste de la crema de bază postata in E MUSAI SA FACI CREMA DE CIOCOLATA. (link in introducerea retetei) Budinca simplă, fără adaos de ciocolată, se dă la rece. După ce se răceşte bine de tot, se spumeză untul si treptat, se adaugă câte o lingură de budincă până se încorporează toată crema, plus extractul de vanilie.

    Pasul 6

    Glazura: ganaj de ciocolată. Topiţi ciocolata în frişca fierbinte, adăugaţi untul. O turnaţi peste prăjitură căt este încă caldă.

    Pasul 7

    Montarea prăjiturii: o foaie maro, jumătate din cremă, pandişpan, restul de cremă, foaie maro, glazură. Prăjitura trebuie să stea măcar o zi la rece pentru ca foile de cacao să se frăgezească, iar crema să pătrundă in ele. Aşteptarea merită! cam atât am avut să vă spun :) DSCN5165

    Tip de reteta: Etichete: Ingrediente:,

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (5 / 5)

    5 5 7
    Rate this recipe

    7 people rated this recipe

    Related Recipes:
    • 10817243_752184014856495_1641314655_o

      Prăjitură cu mere şi bezea

    • 10578016_724626394278924_2138587635_n

      Cheesecake cu prune, nuci şi zmeură

    • IMG_1586

      Cheesecake fara zahar, cu afine

    • 10505604_668589363215961_3270104265793737022_n

      E musai să faci… cea mai simplă tartă cu fructe

    • 10477105_664709066937324_625519040_n

      Cupcakes cu cireşe şi nucă de cocos