Rulouri cu scortisoară

2013-12-18

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Timp de preparare : 1:30 h

    Chef George mi-a împărtăşit o reţetă tipic americană: “Cinnamon rolls”.

    Desi se prepara cu un alut dospit, e destul de uşor de facut. Noua -mie şi prietenei mele Alina – ne-a plăcut să frământăm aluatul cu mâna şi nu la robot, ca apoi să ne mândrim cât de frumos a crescut :)

    … şi pentru că nu mi-am propus să scriu poveşti, iată reţeta:

    Ingredientele folosite

    • ALUAT
    • 10 g drojdie uscată
    • 125 g zahăr
    • 2.5 g sare
    • 60 ml lapte bătut
    • 1 ou
    • 80 ml ulei
    • 500 g faina
    • 180 ml apă caldă
    • UMPLUTURA
    • 250 g zahăr brun
    • 15 g scorţişoară
    • 40 g amidon
    • 115 g unt la temperatura camerei (recomand unt cu min 80% grăsime)
    • GLAZURĂ
    • 60 g cremă brânză de vaci
    • 60 g unt la temperatura camerei
    • 5 ml esenţă vanilie
    • 5 ml suc de lămâie
    • 140 g zahăr pudră

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Mai întâi se prepară maiaua din amestecul de apă caldă, drojdie şi o lingură de zahăr. Se lasă la dospit 10 min. IMG_0770

    Pasul 2

    Separat se amestecă laptele bătut, oul şi uleiul, până devine un amestec omogen. IMG_0779

    Pasul 3

    După scurgerea celor 10 min, maiaua ar trebui să facă bule. În acest moment, se combină cele două amestecuri, cu zahărul rămas şi sarea şi se mai amestecă timp de 10 secunde. IMG_0780

    Pasul 4

    Se încorporează treptat şi făina şi se frământă bine aluatul, până se desprinde de pe vas. Aluatul nu trebuie să fie foarte lipicios sau să rămănă pe degete. IMG_0783

    Pasul 5

    Transferăm aluatul într-un vas uns cu grăsime, îl acoperim cu un prosop si-l lăsăm să crească până îşi dublează volumul. IMG_0766

    Pasul 6

    Între timp, preparăm umplutura: amestecăm într-un castron, zahărul brun, amidonul, scorţişoara şi untul. IMG_0792

    Pasul 7

    După ce a crescut, din aluat se intinde o foaie de 40X60 cm şi 7 mm grosime peste care se întinde pasta de unt, lasand 1 cm liber la margine. IMG_0802

    Pasul 8

    Foaia se rulează şi se taie bucăţi de circa 3 cm lăţime. IMG_0808

    Pasul 9

    Apoi asezam rulourile in tava tapetată cu hârtie de corp şi lăsăm loc între ele, pentru că vor mai creşte. Lăsăm tava într-un loc cald, 30 de minute, pentru ca rulourile să-şi dubleze volumul IMG_0813

    Pasul 10

    Se coc în cuptorul încins, 15-17 min, la 180 de grade.

    Pasul 11

    Pregătim glazura amestecând cu mixerul: untul cu brânza de vaci, zahărul pudră, sucul de lămâie şi vanilia. IMG_0816

    Pasul 12

    Rulourile se glazurează imediat ce le-am scos din cuptor. IMG_0818

    Etichete:

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (5 / 5)

    5 5 6
    Rate this recipe

    6 people rated this recipe