Tort egiptean

2014-01-06

    Nu mai sunt imagini pentru reteta

    • Portii : 14
    • Timp de preparare : 30m

    Reţeta originală o găsiţi aici http://palachinkablog.com/torte-egyptian/
    Tortul egiptean e printre cele mai gustoase torturi cu vanilie si nuci. Merită încercat pentru o masă festivă, în familie.

    Ingredientele sunt pentru un tort cu diametru de 20 cm.

    Ingredientele folosite

    • BLATURI
    • 6 albşuri
    • 6 linguri de zahăr
    • 1 lingură si 1/2 făină
    • 120 g alune sau nuci măcinate
    • CREMA 1
    • 10 gălbenuşuri
    • 10 linguri de zahăr
    • 340 ml lapte
    • 4 linguri de amidon
    • 170 g unt
    • 1 baton vanilie
    • CREMA 2
    • 200 frişcă bătută
    • 200 g zahăr
    • 120 g nuci prăjite/alune

    Mod de preparare

    Pasul 1

    Am copt blaturile separat. Pentru fiecare blat am folosit: 2 albuşuri, 2 linguri de zahăr, o jumătate de lingură de făină, 40 g nuci măcinate. DSCN4702

    Pasul 2

    Se încălzeşte cutorul. Albuşurile se spumează cu zahărul. Nuca se macină şi se amestecă cu faina. DSCN4703

    Pasul 3

    Adăugăm nuca şi făina peste albuşurile spumă. DSCN4704

    Pasul 4

    Coacem compoziţia pentru fiecare blat, cam 20 de minute, la foc mic. DSCN4707 DSCN4711

    Pasul 5

    CREMA 1

    Pasul 6

    Se pun într-o cratiţă, pe foc: gălbenuşurile, zahărul, laptele, vanilia şi amidonul dizolvat in lapte rece. Se amestecă continuu până ajunge la consistenţa unei budinci, după care se acoperă cu folie alimentară (pusă direct pe cremă) şi se lasă la răcit. crema 1

    Pasul 7

    După ce se raceşte crema, se încorporează untul moale, la temperatura camerei.

    Pasul 8

    Separat, preparăm un caramel în care adaugăm nuci şi-l zdrobim cât mai mărunt. (eu am turnat caramelul fierbinte pe o hartie de copt unsa cu ulei, după ce s-a răcit, l-am zdrobit). Amestecul obţinut se adaugă in frişca bătută. amestec

    Pasul 9

    şi trecem la montarea tortului: blat-cremă vanilie-crema praline.... DSCN4724

    Pasul 10

    Se decorează cu zahăr caramel. Eu am încercat să fac "angel`s hair"... DSCN4732

    Pasul 11

    Tortul se pastreaza cel putin 12 ore la rece.

    Pasul 12

    NOTĂ: crema de vanilie nu e foarte fermă, va curge dacă nu montaţi tortul într-un inel. eu am folosit un inel reglabil, acoperit cu folie alimentară ca să-l poate scoate uşor când am făcut a doua oară reţeta.

    Tip de reteta: Etichete:, , , , Ingrediente:, ,

    Comentarii reteta

    Post A Comment

    Media notelor primite

    (5 / 5)

    5 5 7
    Rate this recipe

    7 people rated this recipe

    Related Recipes:
    • 10246848_757896460908612_9154241552843032605_n

      Tort Monster High

    • pui

      Primul tort de nuntă